Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τι θα συνέβαινε αν ο τυφώνας χτυπούσε τη Κύπρο αντί τη Νέα Υόρκη;

Από σκίτστο του Μαυρογένη, αναδημοσιευμένο στο έργο του Χρύσανθου Χρυσάνθου “Γελοιογραφώντας την Ιστορία του Κυπριακού”


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/10, ΒΡΑΔΥ:

Η ΝΑΣΑ εντοπίζει τον σχηματισμό νέου τυφώνα που κατευθύνεται προς την Κύπρο και καλεί την Κυπριακή Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κανείς δεν απαντά, έχουν σχολάσει όλοι από τις 1.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/10, ΠΡΩΙ

Το Ευρωπαϊκό Τμήμα Καιρού στέλνει φαξ με στοιχεία για τον επερχόμενο τυφώνα στο Προεδρικό. Ως διαβολική σύμπτωση, κάποιος τοποθετεί τον καφέ του πάνω, με το ποτήρι να σχηματίζει ένα τεράστιο καφέ κύκλο πάνω στα έγγραφα (weve all been there!). Η Γιώτα Κυπριανού, καθαρίστρια του μεγάρου μαζεύει τις κόλλες καθαρίζοντας το γραφείο και τις πετά στον κάλαθο μαζί με χρησιμοποιημένα κουτιά του καφέ του Λαϊκού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/10, ΠΡΩΙ

Το Ρόιτερς με έκτακτο τηλεγράφημα τα ξημερώματα ενημερώνει τα Κυπριακά ΜΜΕ για την καταστροφή που έρχεται. Τέτοιες μέρες κανείς δεν δουλεύει στο ΚΥΠΕ, το politisnews και το haravgi.com.cy

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/10, ΒΡΑΔΥ

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ μεταδίδει είδηση ΒΟΜΒΑ τελευταίας στιγμής από την αίθουσα σύνταξης: Ο Τυφώνας ΣΟΥΛΛΑ (ακολουθώντας το παράδειγμα χρήσης γυναικείων ονομάτων) κατευθύνεται προς τη Κύπρο. Εικάζεται ότι μέρη του προσώπου της Αιμιλίας Κενεβέζου έδειξαν σημάδια έκφρασης. Το DanSing For You πραγματοποιείται κανονικά και η Πραξούλα Αντωνιάδου τραγουδά για την περίσταση το ομώνυμο “Δεν με φοβίζουνε οι τυφώνες ούτε κι οι πιο παγωμένοι χειμώνες”.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/10, ΠΡΩΙ

Στην Κύπρο επικρατεί πανικός. Επικλήσεις στον Θεό, κοσμοσυρροή στην Αγία Μαρίνα και ουρές διπλοκαμπίνων να κατευθύνονται προς Τρόοδος και Σταυροβούνι. Παράλληλα, ομάδα αγανακτισμένων (!) κατευθύνεται προς το προεδρικό για να διαμαρτυρηθεί για την ανικανότητα της κυβέρνησης να αποτρέψει τον τυφώνα. Το ΑΚΕΛ επιρρίπτει ευθύνες στην παγκοσμιοποίηση των τυφωνών, ο Αρχιεπίσκοπος επιμένει πως πρόκειται για χημική επίθεση των Τούρκων ενώ ο Μάριος Ματσάκης επιμένει πως ο τυφώνας ελκύεται από τις αντέννες των Βρετανικών Βάσεων. Ο Γιαννάκης Ομήρου υποστηρίζει ότι όλα συμβαίνουν για να αποπροσανατολιστεί ο λαός από την απαράδεκτη θέση της εναλλασσόμενης προεδρίας, ενώ ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιμένει πως η μόνη λύση είναι να σκοτώσουμε το Χαρίλαο Σταυράκη για παραδειγματισμό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/10, ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ο τυφώνας χτυπά τη Κύπρο με επίκεντρο τη ζώνη μεταξύ Κρήτου Τέρα και Αβδελλερού. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στήνονται καταλύματα στις αίθουσες δεξιώσεων ‘Χριστιάνα’ στην Αλάμπρα και στο Τρίκκης Πάλας. Ακολουθεί γενικότερο μπλακ άουτ.

ΤΡΙΤΗ 30/10

Η ΑΗΚ δεδομένου του ήδη κατεστραμμένου σταθμού στο Βασιλικό αδυνατεί να προχωρήσει σε ηλεκτροδότηση όλης της χώρας. Αντ’ αυτού ηλεκτροδοτεί μόνο νευραλγικά κτήρια της Κύπρου συμπεριλαμβανομένων του Γενικού Νοσοκομείου, του Mall of Cyprus και της τόμπουλας του Εθνικού Άχνας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10

Πραγματοποιούνται διαγγέλματα από τον πρόεδρο Χριστόφια και τον Αντώνη Προκοπίου Κίτα. Τα παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν τις εικόνες καταστροφής μέσα από τα συντρίμμια του Pavillion. Ρεπόρτερ του BBC κάνει οδοιπορικό από τα Φώτα του Καλησπέρα και συγκλονίζεται από το μυτερό παλλούκι που ο τυφώνας έβγαλε από τη γη έξω από το κτίριο της Λαϊκής, μέχρι που η Γιώτα Κουφαλίδου -βρισκόμενη εντελώς τυχαία στη σκηνή φορώντας ένα απλό φόρεμα Σήλιας Κριθαριώτη- επεμβαίνει στο πλάνο για να διευκρινίσει ότι το παλλούκι βρισκόταν από πριν εκεί, αποστομώνοντας την αμφισβήτηση της ρεπόρτερ υποστηρίζοντας πως είναι “ειδήμονας στα παλλούκια”.

ΠΕΜΠΤΗ 1/11

Η κυβέρνηση ορίζει ομάδα διαχείρησης της καταστροφής, με επικεφαλής τη Ντίνα Ακκελίδου.
Έκτοτε διακόπηκε η διεθνής επικοινωνία με τη Κύπρο και δεν υπάρχουν άλλα νέα. Εικάζεται ότι το νησί επέστρεψε στο βυθό.

  
Κύπρος το μεγαλείο σου….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου